You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

CNB New Plants en Ahsiro Gentians tekenen overeenkomst in Japan

CNB New Plants, onderdeel van de CNB, heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Ashiro Rindo (Gentians). De overeenkomst betreft het testen en in de markt zetten van een nieuwe lijn pot Gentiana’s door CNB New Plants.

Aanwezig voor Ashiro Rindo was de veredelaar Takashi Takagi, tevens directeur van Hachimantai City Floricultural Research and Development Center. Er was er een bijeenkomst georganiseerd op het stadhuis in Hachimantai City. In het bijzijn van de burgemeester Tamura van Hachimantai, Lyall Fields (Green Harvest Pascific Ltd), Ron Hoogeveen (CNB New Plants) en de Japanse pers zijn de handtekeningen gezet.

Hoogeveen: “Wij zijn trots te mogen samenwerken met de veredelaar van Ashiro Rindo. De nieuwe Ashiro Rindo Gentiana potsoorten zijn een fantastische vernieuwing op het huidige assortiment.
Er zitten werkelijk een paar toppers tussen. De verwachtingen zijn groot en de komende jaren gaan we een aantal prachtige nieuwe kleuren toevoegen aan het compacte Gentiana assortiment.”
CNB New Plants mag als gevolmachtigde van de veredelaar sublicenties uitgeven aan kwekers. Nieuwe soorten worden onder kwekersrecht in de markt gezet.

Terug naar overzicht