You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

In the spotlight: Primula ‘Vanilla Cream’TM

Primula ‘Vanilla Cream’TM weet je snel voor zich te winnen, met haar grote aantal witte bloemen. Ze bloeit van februari tot mei en juist in die periode, zo vlak na de winter, kunnen we deze bloemrijke verleiding goed gebruiken. Hoe mooi kan een aankondiging van de lente zijn?

We kennen primula ook wel als ‘sleutelbloem’, in het Engels als ‘primrose’ en in het Duits als ‘Schlusselblume’. Deze vaste plant komt van oorsprong vooral voor in de bossen en bergen van het Europese vasteland en behoort tot het geslacht van de Primulaceae. ‘Vanilla Cream’TM  is afkomstig uit de veredelingskraam van de Franse veredelaar Brouart en is in 2017 via Henk de Jong en René Schrama van CNB New Plants op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Volle zon en half schaduw
Haar rijke bloei springt erg in het oog en is ook het meest kenmerkende aan deze vanillekleurige primula. ‘Vanilla Cream’TM  voelt zich goed in de volle zon, maar kan ook een plek half in de schaduw goed aan. Haar weelderige uiterlijk maakt deze sleutelbloem zeer geschikt voor de postordermarkt en ook in het tuincentrum weet zij de aandacht van tuinliefhebbers te trekken.

Kenmerken
Naam: Primula ‘Vanilla Cream’TM
Hoogte: 30 – 40 centimeter
Bloemen: crème-wit
Bloeitijd: februari – mei
Standplaats: volle zon, half schaduw
Bijzonderheden: zeer rijk bloeiend
Bladkleur: groen

De plant is naamrechtelijk beschermd. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met René Schrama en Henk de Jong

Tekst: Greenity


Terug naar overzicht